Bloedziekten

Dierenkliniek Van der Meiden is een eerstelijns gezelschapsdierenkliniek waar je met al je huisdieren terecht kunt voor de reguliere geneeskundige zorg. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van honden en katten die lijden aan een bloedziekte.

Bloedziekten

Bloedarmoede (anemie) is, zoals het woord al zegt, een aandoening waarbij er te weinig bloed in het lichaam aanwezig is. Het gevolg is dat de slijmvliezen in de mondholte en rond de ogen bleek worden en het uithoudingsvermogen van het dier afneemt. Soms is een dier met bloedarmoede amper nog in staat om te lopen. Bloedarmoede bij een hond of een kat kan verschillende oorzaken hebben die elk om een specifieke behandeling vragen. Zeker als de bloedarmoede ernstig is zal snel een bloedtransfusie gegeven moeten worden. Bij Dierenkliniek Van der Meiden is altijd bloed van verschillende bloedgroepen op voorraad, zowel van honden als van katten. Een geruststellende gedachte! Om een patiënt met bloedarmoede te kunnen behandelen is het echter van groot belang om te achterhalen wat de oorzaak is.

Dierenarts Van der Meiden heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met bloedarmoede. Het uitgebreide laboratorium van Dierenkliniek Van der Meiden is hierbij onmisbaar. Hierdoor kan de oorzaak snel worden vastgesteld, en kunnen we zonder vertraging starten met een gerichte behandeling. De belangstelling van dierenarts Van der Meiden voor dit onderwerp heeft in 2003 geleid tot het oprichten van de EVBN, de Eerste Veterinaire Bloedbank Nederland. Enkele jaren later ontstond het Behandelcentrum voor bloedziekten bij de hond en de kat. Voor meer informatie over deze specialisatie van dierenarts Van der Meiden verwijzen wij je naar de website van de EVBN.

logo_evbn