Over de kliniek

Dierenkliniek Van der Meiden wordt gevormd door 2 dierenartsen en 4 paraveterinairen. Het is een eerstelijns dierenkliniek waar je terecht kunt met alle voorkomen de kwalen bij uw hond, kat, konijn, cavia enz. Kreupelheid, diarree, jeuk of een tranend oog zijn kwalen die je huisdier kunnen treffen. Klop je hiervoor bij ons aan? Dat kan van maandag tot en met vrijdag de gehele dag. Bel ons en we maken een afspraak voor een tijdstip dat past in jouw agenda. Maar wij doen meer! Lees verder op deze  pagina over Dierenkliniek Van der Meiden.

Onderzoek

Een algemeen lichamelijk onderzoek is niet altijd voldoende om er achter te komen wat de oorzaak is van de klachten. Een uitgebreider onderzoek is dan noodzakelijk. Denk aan het maken van röntgenfoto’s,  het uitvoeren van een echoscopie, het nemen van biopten of het onderzoek van het bloed of de urine. Voor al deze onderzoeken kun je bij Dierenkliniek Van der Meiden terecht. Wij beschikken over een uitgebreid laboratorium. Dat betekent dat je snel – meestal dezelfde dag al – weet waar je aan toe bent, en eventueel gestart kan worden met een gerichte behandeling.

Laboratorium Dierenkliniek Van der Meiden

Opname

Soms is het nodig dat een dier een of meer dagen wordt opgenomen. Meestal is de reden dat er intensieve zorg nodig is die Dierenkliniek Van der Meiden kan bieden.  Opname op de kliniek geeft de mogelijkheid om een infuus aan te leggen, waarmee we ernstig zieke dieren stabiliseren en medicijnen toedienen. De kliniek beschikt hiervoor over een speciale opnameruimte. Uiteraard is hier 24 uur per dag toezicht.

Operaties

Je kunt bij Dierenkliniek Van der Meiden terecht voor alle eerstelijns operaties. Castratie, sterilisatie, het verwijderen van tumoren etc. Daarnaast voeren wij regelmatig orthopedische operaties uit. Voorbeelden daarvan zijn operatieve fractuurbehandeling, patella luxatie en de behandeling van een gescheurde kruisband.

Bloedziekten

Dierenarts Cris van der Meiden is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met bloedziekten. Dit zijn ziekten waarbij de bloedcellen een rol spelen. Bloedarmoede, leukemie en stollingsproblemen zijn enkele veel voorkomende problemen. Honden en katten met bloedziekten kunnen door hun dierenarts naar ons verwezen worden voor onderzoek en behandeling.

Bloedbank

De Eerste Veterinaire Bloedbank Nederland (EVBN) is opgericht in 2003. Het is een initiatief van dierenarts Cris van der Meiden. De EVBN voorziet dierenartsen in Nederland en België van bloed voor het geven van bloedtransfusies bij honden en katten. Meer informatie hierover vind je op de website van de EVBN.